Algemeen

Elk jaar organiseert de jeugdcommissie zeillessen voor de jeugd. De vereniging heeft meerdere optimisten beschikbaar, maar zeilles in een eigen optimist kan natuurlijk ook. De deelname voor een lesseizoen bedraagt 25 Euro.

Het jeugdzeilen start altijd met de gezellige en leerzame zwembadles. Alle optimisten en de kinderen gaan dan te water in het zwembad in Goes. De andere zeillessen vinden plaats op zondagen in en rond de haven van Colijnsplaat.

De kinderen moeten on het bezit zijn van een zwemdiploma en minstens 6 jaar oud zijn. De begeleiders van de eerste groep kunnen echter oordelen dat een kind fysiek of mentaal te jong is en vragen dan de ouders om een jaartje te wachten. Belangrijk is dat de kinderen er zin in hebben. Kinderen dwingen tot zeilles door gedreven watersporters is meestal niet succesvol. De maximum leeftijd is 14 jaar of het ogenblik dat een optimist te klein is.

De zeillessen starten stipt om 10.00 uur. Wij verwachten dat alle bootjes dan opgetuigd klaar liggen ( met uitzondering van groep C op de eerste dag ). Om 09.30 uur is reeds een lid van de jeugdcommissie aanwezig en kan het optuigen beginnen. Op de steigers hebben wij ook graag wat ouders om de boten in het water te leggen. Als de training afgelopen is vinden wij het leuk als de volwassen handen aanwezig zijn om de boten weer in de rekken te leggen.

Op de rekken aan de oostzijde van de trap vinden twee groepen hun boten:

Groep C (de allerkleinsten) heeft de beschikking over de witte clubboten. Al deze boten hebben gekleurde (slurf)zeilen. De roeren zijn niet voorzien van een helmstokverlenger.

Groep B heeft de beschikking over de gekleurde clubboten. Al deze boten hebben witte (slurf)zeilen. Op het rek aan de westzijde van de trap zijn alleen de boten van groep A terug te vinden. Deze groep heeft de beschikking over de daar aanwezige clubboten. Ouders helpen niet! Alleen voor het te water laten zijn de volwassen handen welkom.

De voorjaarszeillessen stoppen omstreeks 12.00 uur.

  • Vereniging
  • Home
  • Passanten
Nieuwsberichten
dinsdag, 26 oktober 2021 - om 13:00 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 13 november a.s.
maandag, 18 oktober 2021 - om 11:15 Leden koken voor leden

Services

© 2021 Watersportvereniging Noord-Beveland Colijnsplaat | Webdesign & Realisatie: VisieCom