Passanten

De jachthaven van Colijnsplaat ligt centraal aan De Oosterschelde, het grootste natuurreservaat van Nederland. De jachthaven heeft 550 ligplaatsen beschikbaar voor boten met een lengte van 7 tot 20 meter, met een diepgang van maximaal 2,80 m. De jachthaven voert de blauwe vlag.Aanmeldsteiger

Het tarief voor passanten bedraagt €2,20 per meter per dag, inclusief gebruik electra en sanitair. Daarnaast wordt toeristenbelasting in rekening gebracht: €1,38 per persoon per dag.

Passanten krijgen in de haven altijd een box toegewezen. Bij binnenkomst melden passanten zich via een intercom op de meldsteiger, deze is direct gelegen bij de ingang van de jachthaven. Het havenkantoor geeft u het boxnummer waar u kunt afmeren. Daarna kunt u zich melden op het havenkantoor om in te schrijven en het havengeld af te rekenen.

Alle ligplaatsen hebben een zijsteiger tot 2/3 lengte van de boot en zijn voorzien van een elektrische aansluiting en een drinkwatertappunt in de buurt. Er is in de gehele haven gratis Wifi beschikbaar. U heeft geen inlogcodes nodig.

Havenkantoor

Centraal op de haven staat het clubgebouw met sanitaire voorzieningen, het havenkantoor en Yachtclub Colijnsplaat. Op het havenkantoor kunt u het havengeld voldoen, eventuele was- en droogmunten kopen voor de wasserette en fietsen huren voor een tocht over het mooie eiland Noord-Beveland.

In het hoogseizoen zijn de havenmeesters Dick Nonnekes, Jaap de Pree en Benny Fransen aanwezig op het havenkantoor, elke dag vanaf 08.00 tot laat in de avond. Vanaf 1 oktober tot 1 april zijn zij op zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur en op zondag van 12.00 tot 14.00 uur aanwezig.

Fietsenverhuur

Er zijn zes luxe fietsen met versnellingen en vier elektrische fietsen beschikbaar.

Huurtarief fiets met versnellingen: € 4,50 per fiets voor een halve dag, € 9,00 voor een hele dag.

Huurtarief voor een elektrische fiets: € 10,00 per fiets voor een halve dag, € 20,00 voor een hele dag.

Afval

Bij alle steigeropgangen vindt u huisvuilcontainers. Voor chemisch afval verwijzen wij u naar onze havenontvanginstallatie bij het havenkantoor. GFT-afval en oud-papier kunt u kwijt in de speciale containers bij de opgang naar de G-steiger.

Yachtclub Colijnsplaat

Gasten van onze vereniging zijn van harte welkom in de Yachtclub voor een drankje en een praatje aan de bar of een lekkere maaltijd. Vanuit de Yachtclub Colijnsplaat heeft u een prachtig uitzicht over de Oosterschelde.

Voor meer info: Yachtclub Colijnsplaat

Recreatie

Centraal in het dorp Colijnsplaat ligt de karakteristieke Voorstraat met mooie lindebomen. Hier vindt u gezellige terrassen, winkeltjes, een bakker en een supermarkt voor de dagelijkse boodschappen. Er zijn in Colijnsplaat diverse bezienswaardigheden zoals een replica op ware grootte van een Romeinse tempel voor de godin Nehalennia, het monument “Houen Jongens” ter herinnering aan de watersnoodramp van 1953, het monument van de verdronken dorpen en een standbeeld van Johannis de Rijke (Nederlandse waterstaatkundige).

Het varen op de Oosterschelde is genieten van de zon, wind en stroming onder invloed van het getij. Tussen eb en vloed is het getijverschil zo’n 3 meter. Tijdens de tocht is het goed mogelijk dat bruinvissen naast de boot opduiken of dat u zeehonden ziet op de droogvallende zandbanken.

Rondom de haven liggen langs de zeedijken van de Oosterschelde uitgestrekte natuurgebieden in de inlagen. Inlagen zijn kleine ingedijkte poldertjes waarin mooie wandelingen kunnen worden gemaakt.

Het eiland Noord-Beveland is hoofdzakelijk in gebruik als landbouwgebied. Er zijn over het hele eiland vijf dorpskernen met ieder een eigen karakter. Er zijn diverse fiets- en wandelroutes. Op Noord-Beveland is een fietsknooppuntensysteem en ook voor wandelaars is een uitgebreid wandelnetwerk uitgezet. Kaarten met het fietsknopensysteem zijn op het havenkantoor in bruikleen beschikbaar. Fietsroute ideeen :https://www.zeeland.com/nl-nl/visit/wat-te-doen/fietsen/top-9-fietsroutes

Voor gezinnen met kleine kinderen is er een strandje aanwezig onder de noordelijke havendam. Ter hoogte van camping De Orisant kunt u zwemmen in een zogenaamd getijden-zeebad.

Zeebad Oosterschelde

  • Vereniging
  • Home
  • Passanten
  • Home2
Nieuwsberichten
woensdag, 11 mei 2022 - om 11:16 Zeelandbrug gestremd 24 & 25 mei
maandag, 2 mei 2022 - om 19:27 Het is al weer bijna ......

Services

© 2022 Watersportvereniging Noord-Beveland Colijnsplaat | Webdesign & Realisatie: VisieCom