Jeugdzeilen

Elk jaar organiseert de jeugdcommissie zeillessen voor de jeugd. De vereniging heeft meerdere optimisten beschikbaar, maar zeilles in een eigen optimist kan natuurlijk ook. De deelname voor een lesseizoen bedraagt 25 Euro.

Het jeugdzeilen start altijd met de gezellige en leerzame zwembadles. Alle optimisten en de kinderen gaan dan te water in het zwembad in Goes. De andere zeillessen vinden plaats op zondagen in en rond de haven van Colijnsplaat.

De kinderen moeten in het bezit zijn van een zwemdiploma en minstens 6 jaar oud zijn. De begeleiders van de eerste groep kunnen echter oordelen dat een kind nog fysiek of mentaal te jong is en vragen dan aan de ouders om een jaartje te wachten. Belangrijk is dat de kinderen er zin in hebben. Kinderen dwingen tot zeilles door gedreven watersporters is meestal niet succesvol. De maximum leeftijd is 14 jaar of het ogenblik dat een optimist te klein is.

De zeillessen starten stipt om 10.00 uur. Wij verwachten dat alle bootjes dan opgetuigd klaar liggen (met uitzondering van groep C op de eerste dag). Om 09.30 uur is reeds een lid van de jeugdcommissie aanwezig en kan het optuigen beginnen. Op de steigers hebben wij ook graag wat ouders om de boten in het water te leggen. Als de training afgelopen is vinden wij het leuk als de volwassen handen aanwezig zijn om de boten weer in de rekken te leggen.

Op de rekken aan de oostzijde van de trap vinden twee groepen hun boten:

Groep C (de allerkleinsten) heeft de beschikking over de witte clubboten. Al deze boten hebben gekleurde (slurf)zeilen. De roeren zijn niet voorzien van een helmstokverlenger.

Groep B heeft de beschikking over de gekleurde clubboten. Al deze boten hebben witte (slurf)zeilen. Op het rek aan de westzijde van de trap zijn alleen de boten van groep A terug te vinden. Deze groep heeft de beschikking over de daar aanwezige clubboten. Van deze kinderen verwachten wij dat ze zelfstandig instaan voor het optuigen van hun Optimist. Ouders helpen niet! Alleen voor het te water laten zijn de volwassen handen welkom.

De jeugdles stopt omstreeks 12.00 uur.

 

Zeilkleding

Onze lessen starten in april en dan is het nog koud op het water (zelfs na een zachte winter). Daarom enige aandachtspunten:

1. Op het water is warme kleding zeker geen luxe. Een goed zeilpak (zowel broek als vest). Wij zien veel te veel kinderen zonder aangepaste kledij in de boot. Vermits het niet droog blijft in een optimist zitten wij in april snel met zeilertjes die te veel nat en kou ervaren en er geen zin meer in hebben. Alternatief is een pak van neopreen. Draag dan wel een short (korte broek) over je pak, dit om te voorkomen dat de neopreen te snel slijt.

2. Schoentjes van neopreen zoals surfers en duikers gebruiken. Deze zijn handiger dan gummi laarzen in een kleine boot en blijven warm zelf als ze nat zijn. Wel na gebruik goed spoelen in zoet water, anders gaan ze behoorlijk stinken.

3. Zwemvest (geen opblaasbare).

4. Brildragers bevestigen een touwtje aan hun bril!

5. Reservekledij, douchegel en een grote handdoek voor wanneer de zeiler een zwemmer wordt.

Delta Combi

De Delta Combi is een serie jeugdzeilwedstrijden in de Zeeuwse Delta. Daarvan wordt een wedstrijd georganiseerd door onze vereniging.

Familieweekend

Wij gaan met z'n allen naar het Veerse Meer. Een tweedaags avontuur met allerlei activiteiten gemaakt met de beste fantasie.

Themalessen

Deze richten zich naar de jongeren uit de groepen B en A. Wij werken elke les rond een bepaald thema zoals aanleggen, zeilen met veel wind, stroming, enz.... Net zoals in het voorjaar starten wij stipt om 10.00 uur en kan er opgetuigd worden vanaf 09.30 u. Deze lessen zijn iets intensiever dan in het voorjaar en dus stoppen wij om 13.00 uur.

 

  • Vereniging
  • Home
  • Passanten
Nieuwsberichten
dinsdag, 26 oktober 2021 - om 13:00 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 13 november a.s.
maandag, 18 oktober 2021 - om 11:15 Leden koken voor leden

Services

© 2021 Watersportvereniging Noord-Beveland Colijnsplaat | Webdesign & Realisatie: VisieCom