DAS

TEKENINGEN                                             
ROBBERT DAS
MARITIEM ERFGOED

SOMS KOMT ER ‘IETS’ OP JE PAD..
Stichting Maritime Art & Design ontving het boek Ocean Pioneers van Robbert Das waarin hij de allereerste wereldomzeilers
ooit in vele 3D tekeningen en prachtige verhalen aan de lezer voorstelt.
PROMOTIE
We presenteerden het publiek een expositie met de originele tekeningen en verkochten in korte tijd > 500 Ocean Pioneers boeken aan fervente watersporters en ‘ship lovers’. Robbert Das hoorde ervan en stelde de vraag: ”Wie wil mijn nalatenschap kopen. Ik ben 90 jaar oud, mijn vrouw is 100 + en we leven ‘van een kleine kas’. MAD vond bij Scheepvaartmuseum A’dam interesse. De museumaankoop van 30 van zijn originele scheepstekeningen definieerde zijn werk tot MARITIEM ERFGOED.
U vraagt zich wellicht af WAAROM?
Welnu, wie de handmatige 3D tekeningen van Robbert Das analyseert zal moeten bekennen dat deze, vanwege het unieke tekentalent en perfect oog van de maker, voedingsbodem zijn geweest voor bouwers van digitale tekenprogramma’s zoals het CADCam dat vooral leidend is in de (nautische) ontwerpwereld.
Het artistiek scheppend werk van Robbert Das vraagt om te worden doorgeleid naar komende generaties. Zijn uniek tekentalent biedt huidige en toekomstige technische (scheepsbouw) studenten, basismateriaal en de perfecte leermethode tot inzicht in het driedimensionaal ontwerpen.

SCHEEPVAARTMUSEUM A’DAM
deed uitgebreid onderzoek naar de teken-kwaliteit en uniciteit van het beeldend werk van Das. Hun aankoopmogelijkheden zijn beperkt tot verzamelwerk voor een overzichtsexpositie.

MOOI, HOE MOOI KAN HET ZIJN..
Bijna heel zeilend Nederland heeft ooit wel eens kennis gemaakt met zijn wonderlijke tekentalent. En er is meer... Robbert en zijn tweelingbroer Rudolf leverden jarenlang hun eigenzinnige futuristische visie in boekvorm. Met uitgebreide technische en getekende oplossingen adviseerden beide futurologen hoe we moeten anticiperen op gevolgen van de opwarming van de aarde.
Het oeuvre van Robbert Das is ruimschoots en geeft de toeschouwer de ruimte om te dromen van verre reizen. Zijn passie voor schepen heeft Robbert wel bewezen. Zijn zeilervaring is ongekend. En wie hem erover spreekt merkt dat die passie niet is afgenomen. Robbert Das laat ons, in zijn verbeelding, zeilen door de wereld. Hij gunt de toeschouwer de gedroomde zeereis in zijn 3D tekeningen…

WAT GUNT U ROBBERT DAS?
Stichting MAD zoekt belangstellenden voor zijn bijzonder tekentalent. De tekeningen van Robbert Das zijn gesigneerd, gecheckt op originaliteit, echtheid en uniciteit. Vast staat dat dit tekenwerk niet handmatig zal worden geëvenaard.
Om zijn oudedagvoorziening financieel wat ruimer te maken en zijn werk niet te laten vergeten houdt de Stichting lezingen waarin zij, als Robbert’s consignatiehouder, enkele van zijn originele tekeningen te koop kan aanbieden aan particulieren.
Het lezingsaanbod bestaat uit:
1. Presentatie over het hoe en waarom het werk van Robbert Das erkend is als Nederlands Nautisch Erfgoed.
2. Toelichting a.h.v. de authentieke
en gesigneerde tekeningen over de bijzondere 3D tekenmethode.
3. Catalogus met foto’s van authentieke tekeningen met mogelijkheid tot reservering.
4. Robbert Das boek Ocean Pioneers te koop € 5,- per stuk.
Stichting Maritime Art & Design:
Dimp Nelemans,
Voorzitter, promotor en ambassadeur van eigentijdse maritieme kunst.
Ludo van Well, secretaris, jachtontwerper en maritiem beeldhouwer.
Postadres: Voorstraat 45, 4486 AJ Colijnsplaat tel.0622591452 KvK 54862728

  • Vereniging
  • Home
  • Passanten
Nieuwsberichten
donderdag, 16 januari 2020 - om 09:41 Nog een laatste blik op de houten visserijsteiger en dan ...
vrijdag, 20 december 2019 - om 08:26 Mooie kerstdagen en véél varen in 2020

Services

© 2020 Watersportvereniging Noord-Beveland Colijnsplaat | Webdesign & Realisatie: VisieCom