Goofies in Corona tijd

Hoe gaan de Goofies zeil wedstrijden in Corona tijd.

 

WE MOGEN WEDSTRIJD ZEILEN.

Nu sportbeoefening weer is toegestaan mogen we ook weer wedstrijdzeilen! Dus ook de Goofies wedstrijden kunnen door gaan.

Natuurlijk wel met een aantal aanpassingen om contacten te vermijden. De inschrijfregels, de briefing en de bekendmaking van de uitslag zijn aangepast en verlopen online of via de radio. Maar we gaan dus in Colijnsplaat wel weer Goofies varen.

Het slechte nieuws is dat er van te voren en na afloop GEEN gezellig samenzijn in de Yachtclub zal kunnen zijn. De Yachtclub is alleen open voor mensen die van te voren hebben gereserveerd en waarvoor een zitplaats is ( en die mogen dan ook alleen maar zitten)

 

KANAAL DOOR WALCHEREN GESTREMD.

Ook een vervelende omstandigheid is dat door een defect aan de Sloebrug in het kanaal door Walcheren  voor hoge boten ( bijna alle zeilboten) is gestremd.

 

INSCHRIJVEN EN AANMELDEN

Op de site van de WSVNB: https://www.wsvnb.nl/wedstrijden/goofies-race. kan men zich inschrijven als deelnemer. Inschrijven kan alleen digitaal en moet vóór de zaterdag van de wedstrijd

Voor ongemeten boten moet voor het toekennen van de handicap, naast de inschrijving ook nog het formulier aanvrage handicap https://www.wsvnb.nl/handicap-aanvragen.   worden ingevuld en ingezonden. Ook schippers die eerder al met de Goofies meevoeren moeten opnieuw zo’n formulier invullen en inzenden.

 

DE INDELING

Zowel de gemeten boten als de ongemeten boten kunnen meevaren

Ze worden in twee klassen worden ingedeeld:

Gemeten Boten:

Gemeten boten worden ingedeeld in de klasse ORC/IRC A en ORC/IRC B.

In ORC/IRC A varen de Boten uit ORC/IRC 1 en de snelste boten uit ORC/IRC 2 (voor ORC met een GPH van minder dan 620)

In ORC/IRC B varen de gemeten boten met een GPH van 620 of meer.

Ongemeten boten:

Ongemeten boten worden gesplitst in Ongemeten A en Ongemeten B. Ook deze splitsing is gebaseerd op de snelheid. Snelle boten met een SW van minder dan 93 varen Ongemeten A

Boten met een SW 93 of meer varen in Ongemeten B

Op de site van de Goofies kunt u de klasse indeling per boot zien op de deelnemers lijst van de betreffende maand. Tot de finish staat die onder de uitslag van de betreffende maand.

 

De startvolgorde is:

ORC/IRC A          GPH                                       Kleiner dan         620

ORC/IRC B           GPH                       groter of gelijk aan         620

ONG A                  SW minder dan93                                                           start      12:20                   

 ONG B                 SW 93   of meer                                                               start      12:30  

 

 

 

Digitale communicatie

Aanmelding voor de wedstrijd in het matrozenhok is ivm de huidige regels niet mogelijk. Om veiligheidsreden is het echter wel essentieel dat bekend is welke boten er in de wedstrijd meevaren.

Daarom hebben de Goofen een digitale communicatie methode gevonden: Een beveiligde whatsapp groep.

Daarmee kunt u zich melden als deelnemer voor die maand en na afloop van de race een digitale wedstrijdverklaring in sturen. Ook kunnen de Goofen de wedstrijdbaan en de uitslag via whatsapp naar de deelnemers sturen.

De whatsapp groep en het telefoon nummer zijn alleen bedoeld voor deze berichten. Overige communicatie alleen via de mail Goofies@zeelandnet.nl of tijdens de wedstrijden via de marifoon.

Als u hebt ingeschreven krijgt u van de Goofen een uitnodiging om deel te nemen aan de Whatsapp groep.  Dan kunnen de Goofen digitaal met u communiceren.

 

De briefing

Ook de briefing is contactloos: Om 11.00 uur is de briefing op marifoonkanaal 72.

Voor 11:00 uur worden de banen van de verschillende klassen online (https://www.wsvnb.nl/wedstrijden/goofies-race. ) bekend gemaakt.

Bij de start en tijdens de wedstrijd worden berichten op kanaal 68, het verplichte uitluister kanaal voor de Oosterschelde, bekend gemaakt.

 

 

De uitslag wordt zo spoedig mogelijk op de site van de WSVNB bekend gemaakt.

  • Vereniging
  • Home
  • Passanten
Nieuwsberichten
donderdag, 21 januari 2021 - om 11:11 Geen Goofies 6 februari
donderdag, 17 december 2020 - om 08:37 Geen Goofies op 2 januari 2021

Services

© 2021 Watersportvereniging Noord-Beveland Colijnsplaat | Webdesign & Realisatie: VisieCom