Evenementen

Activiteiten & evenementen

< Do 09-05-2024 >
 • Bokkerijders Tour&Race

  Periode: 09-05 00:00 tot 12-05 23:30

  Bokkenrijders Tour&Race

  9-10-11-12 mei 2024

  De Bokkenrijders Tour & Race vindt elk jaar plaats met Hemelvaart en steeds met als doel de “overkant”. Het is bedoeld voor zowel de toerzeiler, als de meer competitief ingestelde zeiler.

  Op woensdagavond bepalen we samen aan de hand van de weersverwachting wat er haalbaar is.

  Op donderdag in de vroege ochtend gaan de trossen los en, mits het weer het toelaat, varen we richting Engeland. Er zijn twee groepen: zij die willen “racen” voor de Bokkenrijderswisselbeker en zij die willen toeren.

  Op vrijdagavond hebben we in de haven van aankomst het Bokkenrijdersdiner en op zaterdag zeilen we terug richting Colijnsplaat. Zondag in de late namiddag hebben we bij de Yachtclub de Bokkenrijders BBQ en tevens de uitreiking van de wisselbeker. We verloten ook de prijzentafel waar iedere deelnemer die terug in Colijnsplaat aankomt, ongeacht of hij de toertocht of de wedstrijd gevaren heeft, kans maakt op de hoofdprijs.

  Initieel begonnen als een race, is door de jaren het karakter van de Bokkenrijders opgeschoven naar een toertocht. Maar het is zeker de bedoeling om te racecomponent te behouden voor zij die dit wensen. Het is echter bij uitstek een verenigingsgebeuren: je leert mensen kennen uit de club, maar ook daarbuiten die eenzelfde passie delen. De tocht is ook bijzonder geschikt voor zeilers die eens naar de overkant willen, maar hiervoor een zetje kunnen gebruiken. Iedere schipper is verantwoordelijk voor haar/zijn eigen tochtplanning. Tijdens de voorbereidende planning op woensdagavond geven we graag uitleg bij alle aspecten van de tocht. We gaan er wel vanuit dat de basiszeiltechniek voldoende gekend is om je aan zo’n overtocht te wagen. Als dit niet het geval is, kunnen jullie contact met ons opnemen en proberen we een opstapregeling te treffen zodat je eens kan meevaren. Het is steeds de bedoeling om tot in Engeland te varen. Echter zijn we afhankelijk van de weersomstandigheden. Ons doel is om met iedereen een gezamenlijke bestemming te bereiken. Als het weer dus niet meezit kan dit een Nederlandse of Belgische haven zijn. De tocht naar de overkant is rond de 100 zeemijlen. Dit betekent dus 15 tot 22 uur zeilen voor de meeste onder ons. We vertrekken ’s morgens vroeg net voor zonsopgang in Colijnsplaat. De dagen zijn met Hemelvaart al vrij lang, dus aankomen met daglicht is mogelijk, maar niet voor iedereen vanzelfsprekend.


  Inschrijven via website.

  Bij inschrijving bedragen de kosten € 60. Wel handig voor de organisatie om tijdig in te schrijven. 

  Heb je de intenties maar ben je nog niet zeker dat je kan deelnemen, laat het ons alvast weten.

  Met vragen kan je altijd terecht op: evenementencommissie@wsvnb.nl

   

   

© 2024 Watersportvereniging Noord-Beveland Colijnsplaat | Webdesign & Realisatie: VisieCom